FLL Challenge Bilim Kahramanları Buluşuyor
Bu turnuva 3 kademede olur. Ortaokul Lise ve Karma. Karmada 1 öğrenci bile liseden olursa bu takım karma olur ve lise kategorisinde yapılır. Her bölgede ortaokul lise karma takımlar yarışır. Tek bir bölgede yarışma hakkı var takımların. Bölgede belirlenen 4 kategoride en yüksek puanı alan takımlar Ulusala çıkarlar. Ulusal turnuvada da şampiyon olan takımlar dünya şampiyonasına çıkarlar. Takımların kayıt ücreti vardır. Bu ücret her sene farklılık gösterir. Turnuvaya katılımak için Lego ev3, legonfx, Lego spike robotlarından biri olmak zorunda. Lego turnuvası olduğu için kesinlikle legonun lisanslı ürünleri kullanılmalı. Aksi durumda takımın robotu diskalifiye olur.
Turnuvanın içeriği, hersene dünya üzerinde yaşanan bir soruna dikkat çekmek için bir tema belirlenir. Bu tema doğrultusunda tema masası oluşturulur. Tema masasında belirlenen görevler vardır. Bu görevleri yapmak için robotu ve robotla görevi yapabilmek için aparatlar kitler tasarlanır. Daha sonra bu kitlerle görevleri yapmak için robot kodlanır. Robot kesinlikle otonom çalışmak zorunda dışardan müdahale yoktur. Müdahale ceza puanı demektir. Maç 2.5 dakika. Maça 2 öğrenci driver olarak çıkar. Toplam 3 maç yaparlar ve bu 3 maç farklı masalarda yapılır. En yüksek puan aldıkları maç geçerli olur.
Lego turnuvasına katılacak takımlar 6 ile 10 kişiden oluşur. Burada bilim kahramanları derneği sadece robot tasarım veya robot performansa bakarak değerlendirme yapmıyor. Robot tasarım ve performans (maç sonucu) iyi olması ulusala gitmeye yetmez. O sene belirlenen tema doğrultusunda proje hazırlayıp projeyi iyi sunarak aldığınız puan ve en önemlisi özdeğerler dediğimiz diğer takımlarla aranızdaki diyaloglar paylaşımlar, Turnuva süresince yıl boyunca takım içindeki iletişim diyalog paylaşımlardan da aldıkları puanların toplamını 4 e bölüp hangi takım yüksekse o takım ulusala çıkıyor.